Primer in navodilo glede vodje ekipe

Spoštovani,

prejeli smo spodnji primer. Prosimo, da ga natančno preberete in upoštevate navodilo.

Z lepimi pozdravi,

DOS Ljubljana

 

V nedeljo sem imel turnir starejših deklic. Z vodjo ene od ekip in še enim trenerjem iz istega kluba sem imel dolg pogovor o tem, ali vodja ekipe lahko sedi na klopi za rezervne igralce.

Ekipa je prišla z dvema odraslima osebama, od katerih je bila ena napisana kot vodja ekipe. Ko sem ji povedal, da kot vodja ekipe ne more sedeti na klopi, se je začelo prepričevanje, zakaj je to dobro za punce, zakaj ni nič narobe s tem, če se nasprotna ekipa strinja da vodja ekipe sedi na klopi, kako sem strog, neprilagodljiv, kako so pravila neživljenjska, …

Med drugim naj bi jim na vseh ostalih turnirjih pustili, da vodja ekipe sedi na klopi. Verjamem, da je to le še en poskus, da bi me prepričali, pa vseeno.

Na obrazcu za seznam ekipe lepo in jasno piše, da vodja ekipe ne sme sedeti na klopi za rezervne igralce. Prosim, da to upoštevate. Predvsem zato, ker je takšno pravilo in je edino tako prav. Če Odbojkarska zveza spremeni to pravilo, potem naj vodja ekipe sedi na klopi. Do takrat pa, prosimo, upoštevajte napisano.