Optimisti premagali lanske prvake!

Minulo soboto je v Izoli potekal 8. turnir DOS-ov. Ekipa DOS Ljubljane, Večni optimisti, je morala na prvi tekmi skupinskega dela premoč priznati DOS Posočju, ko so bili nerazpoloženi prav vsi igralci. Trener igralec in kapetan v igri Brajer je s strateško spremembo začetne postave ekipo vrnil v igro za najvišja mesta, ko so na drugi tekmi gladko v tie breaku premagali DOS Pomurje. V napeti tekmi za polfinale proti DOS Mariboru, ko je spet kazalo na gladko zmago v tie breaku, so Štajerci v končnici 3. niza pobegnili in tekmo tudi dobili. Skupinski del so tako Optimisti končali na tretjem mestu, s čimer so si v zaključnem delu turnirja zagotovili tekmo za 5. mesto proti lanskim prvakom DOS Dolenjski. Kot že s Pomurci so tudi z Dolenjci brez težav opravili v tie breaku. Zmagovalci turnirja so bili DOS Posočje, ki so v finalu premagali DOS Maribor, tekmo za 3. mesto pa je proti DOS Žalcu dobila DOS Koroška.

9. turnir DOS-ov bo organizirala DOS Koroška.

Za DOS Ljubljana so igrali: Brajer, Kunej, Zajec, Serec, Kene, Saurin, Strgar, Porenta, Vrečar

Navijala sta: Cilenšek, Luzar

Optmisti 2016