Nov obrazec 6 za poročilo o tekmi

Spoštovani,

pred nekaj dnevi smo vas obvestili o novem Obrazcu 6, ki zajema po novem tudi obračun potnih stroškov. Spodaj podajamo natančna navodila, kako ravnati z njim, in njegovo povezanost z (po novem nepotrebnim) Obrazcem za obračun potnih stroškov sodnikov. Ker se pričujoča navodila ne skladajo povsem več s prejšnjimi, vas prosim, da striktno upoštevate ta navodila.

V letošnji sezoni smo uvedli popolnoma preoblikovan in dodelan Obrazec 6 – Protokol (vam ga prilagam v priponki), ki ga mora prvemu sodniku oziroma delegatu kontrolorju dati predstavnik domačina. Na novem obrazcu je sedaj možnost vpisa plačila potnih stroškov za posameznega sodnika (čisto spodaj v Protokolu – Obr. 6). Se pravi, da od sedaj naprej ne potrebujete med dokumenti po končani tekmi na OZS pošiljati Obrazca za obračunavanje potnih stroškov (ki ste ga do sedaj natisnili ven iz sistema). Morate pa OBVEZNO na novem Protokolu – Obr. 6 spodaj za vsakega sodnika označiti ali je prejel potne stroške plačane takoj po tekmi ali bo dobil nakazilo na TRR. To vam mora predstavnik domačina tudi podpisati (glej Protokol – Obr. 6 spodaj desno).

 

Na novem Protokolu – Obr. 6 je od sedaj naprej možno vse podatke o tekmi izpolniti računalniško (sicer to pomeni, da morate Protokol natisniti sami pred tekmo), ker mora biti Protokol podpisan s strani gostitelja (zato ga ne morete izpolniti doma po tekmi). V kolikor za kakšno rubriko v Protokolu ne veste kako jo izpolniti imate možnost, da kliknete s kurzorjem miške na določeno polje in pritisnete tipko F1 na tipkovnici in se vam bodo izpisala navodila, kaj je potrebno v to rubriko napisati.

POMEMBEN POVZETEK: Obrazca za obračun potnih stroškov NE tiskajte in ga NE pošiljajte na OZS. Obvezno pa morate vse označiti v novem PROTOKOLU – Obr. 6. V kolikor vam da klub stari Protokol (je DOVOLJENO) pa lahko sami pripišete na protokol ali vam je klub plačal potne stroške takoj po tekmi ali vam jih bo nakazal na TRR.

Pa naj še enkrat opozorim, da morate v sistemu www.zoss.si obvezno vpisovati ali ste prejeli potne stroške plačane ali ne (če dobite gotovino takoj po tekmi MORATE takoj označiti DA, če prejmete nakazilo na TRR morate označiti NE in takoj ko vidite na izpisku plačilo morate označiti DA). Klubi namreč vidijo v sistemu oznake sodnikov in že prihajajo klici iz klubov, da so potne stroške že poravnali in jim v sistemu še vedno kaže, kot da jih še niso. Ravno tako nekateri klubi delajo mesečne zaključke in jim računovodje ne morejo zaključiti meseca, ker jim v sistemu še vedno kaže, da potnih stroškov še vedno niso poravnali (čeprav so v resnici že plačali).

Tisti, ki prejemate izpiske enkrat mesečno prosim, da takrat pregledate vsa nakazila in v sistemu ustrezno označite.

Navodila za pošiljanje zapisnikov ter nov Protokol sta dosegljiva v sistemu www.zoss.si pod rubriko DOKUMENTI.

 

Obrazec 6 (2014) – protokol