Obvestilo ZOSS

Pozdravljeni,

prosim, da si preberete spodnje obvestilo sekretarja Zveze odbojkarskih sodnikov Slovenije.

Lep pozdrav

————————————————————————————-

Pozdravljeni,

V letošnji sezoni se je pojavilo že ogromno primerov napačnega vpisovanja sankcij v mednarodni zapisnik. Prosim, da opozorite vse sodnike in zapisničarje, da si še enkrat preberejo navodila za pisanje mednarodnegazapisnika (predvsem poglavje 7). Navodila za pisanje zapisnika imate v priponki, posredujem pa vam tudi link, kjer so navodila objavljena http://www.odbojka.si/uploads/odbojka/file/ZOSS/STROKOVNA%20KOMISIJA/navodila_za_izpolnjevanje_odbojkarskega_zapisnika.pdf. Priporočljivo je, da ima vsak sodnik in zapisničar navodila za pisanje mednarodnega zapisnika tudi natisnjena in s sabo v dvorani. Skratka bodite pozorni vsi, kako se vpisujejo sankcije. Pri vpisovanju naj bo vedno drugi sodnik pri zapisničarju in mu pomaga vpisati sankcijo. Prosim, da o tem obvestite vse sodnike v vašem DOS-u.

P.S. : naj opomnim še na 25. člen Pravilnika o tekmovanjih http://www.odbojka.si/uploads/odbojka/file/12-13/2012_2013%20-%20Pravilnik%20o%20tekmovanjih.pdf, kjer je zapisano:

Če delegat in sodnik na tekmi nista ena in ista oseba mora delegat po končani tekmi kot zadnji podpisati zapisnik (v rubriki »Pripombe« s tiskanimi črkami vpisati svoje ime in priimek in se podpisati).Po končani tekmi mora delegat (1. sodnik) izpolniti protokol (Obr. 6). Istočasno z zapisnikom mora delegat (1. Sodnik) naslednji delovni dan (tudi sobota, če je tekma v petek) poslati na Odbojkarsko zvezo Slovenije (Celovška 25, 1000 Ljubljana) tudi seznam obeh ekip (Obr. 4), seznam predstavnikov domačina (1. DOL) (Obr. 5), protokol (Obr. 6) in obrazec za obračun potnih stroškov. V 1. DOL ni papirnega zapisnika, saj se le ta posreduje elektronsko. Obrazec 5 in 6 mora zagotoviti domačin tekme. Obrazci ne smejo biti fotokopirani (lahko tiskani črno – belo).

Od sedaj naprej se bodo kazni za nepravočasno pošiljanje zapisnikov zaračunavale striktno, če zapisniki ne bodo poslani tako kot je zapisano v 25. členu Pravilnika o tekmovanjih (naslednji delovni dan).

Lep pozdrav

Gregor Novak