Turni DOS-ov – poročilo

Kot že veste je 9.6.2012 v Šempetru potekal turnir DOS-ov Naše društvo sta zastopali dve ekipi in sicer “Večni optimisti” in “Medvedi & Medvedke”. Na odlično organiziranem turnirju so Večni optimisti zasedli 4. mesto, Medvedi in medvedke pa 5.-8. mesto.

Večni optimisti smo v prvem delu tekmovanja, kjer so ekipe igrale v skupini vsak z vsakim, z zmagami nad sodniki iz koroške, posočja in dolenjske ter porazom s končnim zmagovalcem – DOS Žalec osvojili 2.mesto. V četrtfinalu smo se zato srečali s tretje uvrščeno ekipo iz druge skupine, DOS Gorenjska. Srečanje smo suvereno dobili in se uvrstili v 1/2 finale kjer smo po tesnem boju na razliko izgubili proti DOS Maribor. V tekmi za 3. mesto smo že nekoliko utrujeni ponovno potegnili kratko v igri na čas in ponovno izgubili z le točko razlike.

Medvedi in medvedke so se v skupini levje borili in se po zmagi nad sicer izjemno nevarnim koprom z le eno točko razlike uvrstili v 1/4 finale. Tam so se srečali s kasnejšim finalistom, DOS Maribor, žal pa niso bili uspešni.

V finalu sta se srečali ekipi DOS Maribor in DOS Žalec, uspešnejša pa je bila slednja. Glede na to, da je DOS Žalec gostil že letošnji turnir je čast organizacije prihodnjega turnirja pripadla DOS Maribor.