Pravočasni prihod na tekmo

S strani klubov in nekaterih sodnikov smo dobili informacije o poznem prihodu sodnikov na tekme. Vse sodnike opozarjamo, da morajo biti v dvorani kjer se bo igrala tekma vsaj eno uro pred uradnim začetkom. Namen tega je tudi v tem, da lahko v primeru, če eden od sodnikov spregleda delagacijo, preostali sodniški zbor pravočasno reagira in zadevo reši.

Sodniški zbor naj v primeru, da delegiranega sodnika 50 minut pred tekmo ni v dvorani, le-tega sodnika pokliče. (na delegaciji so telefonske številke delegiranih sodnikov zato imejte s sabo vedno sprintano delegacijo!).
V primeru, da se ta sodnik ne javi je potrebno poklicati Savrin Dušana, ki delegira sodnike. Dušan bo poskušal dobiti nadomestnega sodnika. Od trenutka, ko se o odsotnosti delegiranega sodnika obvesti Dušana velja, da ima nadomestni sodnik ki ga le-ta določi prednost pri sojenju tiste tekme, v kolikor pride v dvorano pred začetkom tekme.

Še enkrat naprošamo vse sodnike, da na tekme prihajate pravočasno in tako ostalim kolegom ne povzročate dodatnih skrbi in nervoze!