Preminil je Jožef Lečnik

Z velikim obžalovanjem vam sporočamo, da je danes, 14. 10. 2010, po hudi bolezni preminil dolgoletni odbojkarski sodnik in delegat Jožef Lečnik, za prijatelje Pep.

Odbojka, sojenje in vsa njegova okolica je izgubila izjemnega človeka in osebnost, nedvomno pa tudi enega izmed najboljših slovenskih odbojkarskih sodnikov vseh časov in prizadevnega učitelja mladih sodnikov.

Vrsto let je bil mednarodni sodnik FIVB, ki je v svoji sodniški karieri odsodil preko 1000 odbojkarskih tekem, med njimi tudi številna svetovna in evropska prvensta ter dve finali svetovne lige FIVB. Med igralci in trenerji je bil priljubljen zaradi svojega izrednega občutka za igro in spoštljivega odnosa do vseh akterjev na igrišču. Pri tem ni delal razlik, pa naj si je šlo za igralce svetovnega formata ali pa za otroke, ki so šele delali prve odbojkarske korake. Veliko o njem pove tudi to, da v vsej svoji karieri ni izključil niti enega samega igralca.

Še bolj pa so ga cenili številni sodniški kolegi, kajti bil je kolega in učitelj, ki je vedno z največjim veseljem razdajal svoje veliko sodniško znanje. Po svoji sodniški upokojitvi je postal spoštovan pridruženi član evropske sodniške organizacije znotraj CEV in tudi tam številnim mladim sodnikom pomagal s svojimi dolgoletnimi izkušnjami.

Praznine, ki je nastala z njegovim prezgodnjim slovesom, ne bo nikoli mogoče zapolniti. Njegovi ženi Dani, sinu Vladu, hčerki Simoni in vsem ostalim sorodnikom in prijateljem izrekamo najgloblje sožalje.