1.sodnik – linijski sodnik

Pozdravljeni!

Na včerajšnji tekmi 3. kroga pokala slovenije za ženske sem bil 1.sodnik. Ker sta tekmovanji v 1.DOL moški in interligi (MEVZA), kjer so obvezni tudi linijski sodniki v polnem teku, sem našim novim sodnikom in sodnicam predlagal, da pridejo na tekmo in za vajo opravljajo funkcijo linijskega sodnika. Na veliko zadovoljstvo so se javile 3 nove sodnice (sodili sta potem 2) in opravljali funkcijo lin. sodnika.

Kot predsednik strokovnega odbora DOS Ljubljana sem zelo zadovoljen, da takšni predlogi padajo na plodna tla, saj s takim delom zvišujemo kvaliteto sojenja.

Kot sodnik pa sem ravno tako zelo zadovoljen, saj sem prvič sodil na uradni tekmi z linijskimi sodniki. Izkušnja je bila iz več pogledov zelo zanimiva, saj zadeva sploh ni tako zelo enostavna, kot izgleda. Spremljati igro in vse ostalo, kar spada v domeno 1.sodnika ter po končani točki pogledati linijske sodnike, 2.sodnika in potem še vse skupaj združiti in pokazati pravi znak … ne tako lahko, kot izgleda na televiziji ali s tribun.

Zato se mi zdi, da je potrebno takšna izobraževanja izvajati bolj redno, tako zaradi linijskih sodnikov, kot tudi zaradi sodnikov, ki napredujejo ali pa bodo nekoč napredovali na A listo sodnikov, kjer sodijo tudi 1.DOL moški, kjer pa so obvezni linijski sodniki.

LP Mihajlo