Obvestila in nasveti za sojenje

Pošiljam vam nekaj obvestil in nasvetov, ki se v letošnji sezoni dogajajo na tekmah in niso v skladu s pravili oziroma navodili.

–          ugotavljamo, da se pojavljajo velike težave pri vpisovanju kazni v mednarodni zapisnik (navaden in elektronski) predvsem pri vpisovanju rumenega in rdečega kartona, zato vam v priponki pošiljam podrobna navodila, kako se vpisujejo posamezni podeljeni kartoni v mednarodni zapisnik. Prosim, da si vsi sodniki in zapisničarji natisnejo ta navodila in jih imajo pri sebi na vsaki tekmi.

–          Ker je bil do sedaj v elektronskem zapisniku grafični prikaz podeljenih kartonov drugačen od tistega kar je pisalo vam sporočam (še po starih pravilih), da je sedaj to odpravljeno. NUJNO: prosim, da vsi zapisničarji pred naslednjo tekmo posodobite elektronski zapisnik, zato bodite točni ob prihodu na tekmo (minimalno eno uro pred tekmo). Ko boste posodboili elektronski zapisnik, bo lestvica vpisovanja kazni posodobljena in ne bo več prihajalo do težav (ne bi smelo). Prosim, da sodniki oziroma delegati kontrolorji pred tekmo preverite, če je zapisnik posodobljen.

–          Sporočam vam, da v primeru, ko ekipa nima prvega trenerja, mora listek z začetno postavo OBVEZNO podpisati kapetan (ne pomočnik trenerja)

–          Na igriščih se pojavlja, da nekateri igralci pod kratkimi dresi nosijo majice z dolgimi rokavi, kar pa ni v skladu s pravili in ne s pravilniki. Obveščam vas, da v kolikor ima ekipa drese s kratkimi rokavi, pod dresom NI DOVOLJENO imeti majice z dolgimi rokavi.

navodila_za_vpisovanje_kazni

Navodila 2013 – 2014 – dopolnjeno (Navodila za sojenje za sezono 2013/2014, ki so na 11 strani dopolnjena oziroma popravljena)