Polfinale mladink – pobiralka žog ujame žogo, ki je v igri

Pozdravljeni!

Večina si vas je ogledala del posnetka tekme 1/2 finala mladink (Jesenice: NKBM Branik) in primer, ki se mi je zgodil, ko je pobiralka žog ujela žogo, ki bi jo sicer igralka Branika lahko odbila. Kdor si posnetka še ni ogledal, ga lahko pogleda tukaj.

Razlago ali je bila odločitev pravilna in pravilen postopek ste že prejeli, dodajam še izkušnjo, kot sem jo jaz doživel in kaj sem se iz tega naučil.

Točka, ki se je začela povsem normalno se je končala tako, da je žogo, ki letela za mojim hrbtom izven prostora skozi katerega mora žoga preiti v nasprotnikovo polje ujela pobiralka žog. Verjetno nebi bilo nobenih težav, če igralka Maribora nebi poskušala te žoge rešiti, pri čemer je bila zelo blizu in bi ji to verjetno uspelo.

Ko je pobiralka žogo ujela, sem takoj zapiskal napako in pokazal točko za nasprotno ekipo (jesenice). Trenutek za tem sem pogledal 2.sodnika, ki mi je diskretno pokazal, namignil, da bi bilo boljše točko ponavljati. Takoj sem “vklopil” možgane in se strinjal z njim. Pokazal sem znak za ponavljanje, nakar je prišlo do burne reakcije ekipe Jesenic, ki je mislila, da je osvojila točko. Trener je skočil v igrišče, kapetanka je prišla k meni po razlago. Le tej sem pojasnil zakaj sem se odločil za spremembo odločitve in ponavljanje točke.

Kaj sem se jaz naučil iz te izkušnje? Po pisku napake počakaj trenutek, poglej drugega sodnika in šele potem pokaži sprejeto odločitev. V tem primeru bi zadeva verjetno stekla veliko bolj gladko in enostavno.

lp mihajlo